Cursus kunstgeschiedenis

Galerie

Bibliotheek

Zelhem

Burg Rijpstrastraat 4 | 7021CR Zelhem | Telefoon 0314 333445

Cursus kunstgeschiedenis

In februari start er een cursus kunstgeschiedenis in de bibliotheek van Zelhem. Het betreft een algemene cursus die opgezet is voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. De lezingencyclus wordt gegeven door Iris Maalderink-Besselink i.s.m. de Galerie Bibliotheek Zelhem. Iris Maalderink is kunsthistorica en werkt onder andere als rondleidster in het Kröller-Müller Museum, Museum MORE in Gorssel en in Kasteel Ruurlo, daarnaast geeft zij al ruim tien jaar cursussen kunstgeschiedenis. Deze cursussen zijn opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Het thema is:

 

Kunst van de Klassieke oudheid tot en met het Impressionisme

 

In zeven lessen zal de ontwikkeling van kunst en architectuur getoond worden vanaf de Griekse periode tot en met het Impressionisme. Het is een algemene introductie in de kunstgeschiedenis waarbij de ontwikkelingen in een historisch kader zullen worden geplaatst. Natuurlijk komen de verschillende stromingen met hun kenmerken aan bod. Aan de hand van afbeeldingen van bekende en minder bekende meesterwerken zullen de verschillen tussen Griekse, Romeinse, Romaanse en Gotische kunstwerken duidelijk worden. Maar ook de Renaissance, Barok, Neoclassicisme en de 19de eeuw worden besproken.

De cursus wordt gehouden op de maandagochtend om 10.00 uur in de bibliotheek van Zelhem (Burgemeester Rijpstrastraat 4) en duurt ongeveer twee uur, inclusief een (koffie)pauze. De kosten bedragen €80 (voor “Vrienden van de Galerie Bibliotheek Zelhem” €75).

Cursusdata:

 

De cursus gaat door bij een minimale inschrijving van tien personen.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door te mailen naar: a.maalderink@hccnet.nl Telefonisch aanmelden kan ook: Iris Maalderink-Bessellink, tel. 0314-621744

 

Cursusdata:

5 februari: Griekse kunst

12 februari: Romeinse en Vroegchristelijke kunst

26 februari: Romaans

5 maart: Gotiek

19 maart: Renaissance

26 maart: Barok

9 april: Nieuwe tijd 1750-1900

 

De cursus gaat door bij een minimale inschrijving van tien personen.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door te mailen naar: a.maalderink@hccnet.nl

Telefonisch aanmelden kan ook: Iris Maalderink-Bessellink,

tel. 0314-621744

Docent cursus kunstgeschiedenis

 

Iris Maaldrink-Besselink

 

Charley Toorop
Jan Mankes