Reizen 2018

Galerie

Bibliotheek

Zelhem

Burg Rijpstrastraat 4 | 7021CR Zelhem | Telefoon 0314 333445

Verslagen - reizen en excursies 2018

8 januari 2018

 

The American Dream en Herman Berserik

Drents Museum Assen, Museum MORE Gorssel

 

Een unieke kans om de prachtige tentoonstelling van het Amerikaans Realisme met werk van Hopper, Lichtenstein, Close, Warhol, Neel e.a. te bekijken en te vergelijken met het werk van de Nederlandse realist Herman Berserik. De Haagse schilder had een heel eigen vaak humoristische kijk op het leven.

We lunchen in Assen en dineren in restaurant de Cantharel met een verrassend intermezzo. We bezoeken eerst de expositie van Berserik in Gorssel; drs. Iris Maalderink, zal Berserik voor ons inleiden met een lezing in de bus.

Daarna bezoeken we de expositie "The American Dream" in Assen. We krijgen daar een "lopende" rondleiding.

8 april 2018

 

Hollandse Meesters uit de Hermitage

 

Deze fantastische tentoonstelling willen we gaan bezoeken. De tentoonstelling bevat 63 prachtige 17de -eeuwse Hollandse Meesters die schitterend gepresenteerd worden. De werken worden heel goed becommentarieerd in een audiotour door Jan Six en Geert Mak.

 

Aansluitend bezoeken we de Oude kerk, ook de oudste kerk van Amsterdam uit 1300. Hier is een expositie van een hedendaagse kunstenaar Christiaan Boltanski die gefascineerd wordt door collectieve herinneringen, vergankelijkheid en het verstrijken van tijd. Op de zerkenvloer ontwierp de kunstenaar een landschap van tombes die vanaf de graven verrijzen: een spectaculaire installatie.

 

In ons archief vindt u foto's van onze reizen.

Klik hier om het betreffende fotoalbum te openen.