Reizen & excursies

Galerie

Bibliotheek

Zelhem

Burg Rijpstrastraat 4 | 7021CR Zelhem | Telefoon 0314 333445

Reizen & exursies

Dinsdag 18 juli 2017

Fietstocht in en rondom Munster

 

2017 is het jaar van de Documenta in Kassel, een 5-jaarlijkse tentoonstelling die een breed beeld geeft van de stand van de Beeldende kunst op dit moment. Dat kan heel interessant zijn.

Gelijktijdig is er in Münster, echter slechts 1x in de 10 jaar, een beeldenroute met de nieuwste sculpturen, een uiterst aantrekkelijk alternatief. Wij kiezen hiervoor!

 

Wij hebben een fietstocht gepland waarbij we eerst 2 uur fietsen met een gids langs de nieuwste sculpturen. In de middag gaan we dan zonder gids fietsen langs de sculpturen uit eerdere jaren: 1977, 1987, 1997, 2007 van o.a. Bruce Nauman, Giuseppe Penone, Daniel Buren, Thomas Schùtte, Richard Serra. Münster is een aantrekkelijke stad met een prachtige omgeving waar het mooi fietsen is!

We zullen met privéauto’s gaan en natuurlijk carpoolen.

 

Het programma ziet er zo uit:

9.00 uur vertrek vanuit Zelhem of een andere plek

11.00 uur verzamelen in Münster op een nader af te spreken P&R ,

11.30 uur start fietstocht

13.30 uur lunch

14.30 uur vervolg fietstocht

17.00 uur einde fietstocht

18.00 uur gezamenlijke maaltijd op verrassende locatie.

 

De kosten voor deze excursie zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

Bij de prijs is inbegrepen de fietshuur en de gids.

en ligt tussen de € 28,- en € 37,- Dit wordt t.z.t. verrekend.

Graag opgave bij het secretariaat voor 1 juni 20017

11-09- 2017 t/m 16-09-2017

Reis naar Wenen

 

We hebben een fantastische reis kunnen organiseren naar Wenen. Wenen de stad van de Wiener Secession, (Jugendstil) maar ook de hoofdstad van het Habsburgse Rijk. Vele musea, kerken en paleizen staan ons te wachten en dat alles in een fraaie omlijsting van parken en vijvers. Hieronder volgt een beknopt overzicht van wat wij allemaal van plan zijn te gaan zien. Het uitgebreide dagprogramma kunt U aanvragen bij het secretariaat.

 

Dag 1: vliegreis naar Wenen vanaf Amsterdam. We bezoeken direct die middag al het Leopoldmuseum. Dit museum huisvest een uniek overzicht van het Oostenrijks Expressionisme, waaronder de grootste Egon Schiele collectie ter wereld. ’s Avonds dineren we gezamenlijk in het nabij gelegen restaurant Glacis Beisl.

 

Dag 2: Stadswandeling o.l.v. een lokale gids. We lopen door de oude stad en zien o.a. de Stephansdom, het symbool van de stad en van het Habsburgse Rijk, het Anker Uhr waar elk uur een beeld naar voren stapt dat een periode uit de Weense geschiedenis symboliseert.

In de middag gaan we terug naar het Museum Quartier en bezoeken het Museum voor Moderne Kunst dat een groot deel van de collectie hedendaagse kunst van het echtpaar Ludwig bezit, waaronder werken van Picasso, Warhol en Lichtenstein.

 

Dag 3: bezoek aan het paleis Belvedere, gebouwd voor prins Eugen von Savoye, een geliefde generaal. We zien hier de indrukwekkende Marmerzaal en de Sala Terrena, een van de mooiste barokke ontvangstzalen. Tegenwoordig herbergt het Obereres Belvedere ook een uitgebreide kunstcollectie Hier zien wij o.a. De beroemde Kus en Judith I van Gustav Klimt. Na een wandeling door de prachtige paleistuin bekijken we op de Karlsplatz de mooiste barokke kerk van de stad, de Karlskirche. Per glazen lift bereiken we de koepel om de schilderingen van Michel Rottmeyr te bewonderen. Tot slot een bezoek aan het Secessionsgebouw. Waar we de bekende Beethovenfries van Klimt te zien is. De namiddag is ter vrije besteding.

 

Dag 4: staat in het teken van de Architectuur. We gaan per bus langs markante gebouwen in en om de stad. We zien de kleurige speelse gebouwen van de architect Hundertwasser de Wienzeilerhäuser van architect Otto Wagner. We krijgen een rondleiding in de bijzondere kerk van Wotruba die op het eerste gezicht op een groot abstract beeldhouwwerk lijkt. In deze wijk vinden we ook de Kirche am Steinhof door Wagner ontworpen. Deze kerk met zijn glas-in-loodramen in Tiffany-stijl is één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de jugendstil in Wenen.

 

Dag 5: Vandaag staat het beroemde Kunsthistorische Museum op het programma. Hier zien we de schatten van de Habsburgers, enthousiaste kunstliefhebbers die eeuwenlang optraden als beschermheren en verzamelaars. Door de wijdvertakte familiebanden, verspreid over Europa omvat de collectie werken van Vlaamse, Nederlandse, Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse meesters. Wij kunnen niet de hele collectie bekijken maar richten ons op enkele hoogtepunten en belangrijke werken van o.a. Vermeer, Breugel en Velasquez. Aansluitend nemen we een kijkje in het naastgelegen Natuurhistorisch Museum. Hier is de beroemde Venus van Willendorf te zien, een beeldje van 10 cm groot, dat ongeveer 25.000 jaar geleden in Oostenrijk is gevonden.

Facultatief voor diegenen die nog een fietstochtje willen maken: We verkennen in de middag het oosten van de stad per fiets. Een lokale gids leidt ons in max.3 uur door het Praterpark, langs de architectonische parels van de Nieuwe Universiteit (Zaha Hadid) en naar UNO-city het terrein van de VN.

’s Avonds een afscheidsdiner in Café Griensteidl.

Dag 6: De laatste ochtend ter vrije besteding.

Rond het middaguur vertrek per busjes naar luchthaven. Vanuit Amsterdam gaan we per bus weer terug naar de Achterhoek.

 

Wij organiseren deze reis zoals altijd in samenwerking met Labrys Reizen. Onze reisleider zal zijn drs. Robert-Jan Muller, kunsthistoricus. Ons hotel heet Hotel Savoy Garni en ligt dicht bij het Museum Quartier.

 

De reis zal doorgaan met minimaal 30 deelnemers en er kunnen max. 40 personen mee.

De reis zal € 950,- kosten.

Toeslag eenpersoonskamer: € 100,- p.p. (Wenen is een dure stad!)

 

Inbegrepen in deze prijs is:

  • De vliegreis, alle transfers van en naar de luchthavens, actuele luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen en reserveringskosten.
  • 5 hotelovernachtingen in Wenen op basis van logies en ontbijt
  • Halve dag lokale gids voor de stadswandeling.
  • Touringcar voor de architectuurrondrit en privé-openstellingen en rondleidingen in de Wotruba-Kirche en de Kirche am Steinhof.
  • OV-weekkaart voor vervoer en gebruik van ‘oortjes’ gedurende 5 dagen.
  • 2 diners: op de eerste avond en laatste avond.

 

Exclusief:

  • Entrées volgens programma (ca. € 85,- ter plaatse te betalen)
  • Overige maaltijden en drank.
  • Bagage kosten vliegtuig.

 

Graag opgeven voor 1 februari 2017 bij het secretariaat per mail of telefoon.

Stichting Galerie Reizen Zelhem

 

Secretariaat:

Helga de Boer

Meeneweg 6

7021 HN Zelhem

T. 0314 621774

M. 06 50261327

E. deboerzelhem@planet.nl

 

Bankrek.: NL70RBRB0917858654