Reizen en excursies 2018

Galerie

Bibliotheek

Zelhem

Burg Rijpstrastraat 4 | 7021CR Zelhem | Telefoon 0314 333445

Overzicht - reizen en excursies 2018

8 januari 2018


The American Dream en Herman Berserik

Drents Museum Assen, Museum MORE Gorssel


Een unieke kans om de prachtige tentoonstelling van het Amerikaans Realisme met werk van Hopper, Lichtenstein, Close, Warhol, Neel e.a. te bekijken en te vergelijken met het werk van de Nederlandse realist Herman Berserik. De Haagse schilder had een heel eigen vaak humoristische kijk op het leven.

 

We lunchen in Assen en dineren in restaurant de Cantharel met een verrassend intermezzo. We bezoeken eerst de expositie van Berserik in Gorssel; drs. Iris Maalderink, zal Berserik voor ons inleiden met een lezing in de bus.

Daarna bezoeken we de expositie "The American Dream" in Assen. We krijgen daar een "lopende" rondleiding.

8 april 2018


Hollandse Meesters uit de Hermitage


Deze fantastische tentoonstelling willen we gaan bezoeken. De tentoonstelling bevat 63 prachtige 17de -eeuwse Hollandse Meesters die schitterend gepresenteerd worden. De werken worden heel goed becommentarieerd in een audiotour door Jan Six en Geert Mak.


Aansluitend bezoeken we de Oude kerk, ook de oudste kerk van Amsterdam uit 1300. Hier is een  expositie van een hedendaagse kunstenaar Christiaan Boltanski die gefascineerd wordt door collectieve herinneringen, vergankelijkheid en het verstrijken van tijd.  Op de zerkenvloer ontwierp de kunstenaar een landschap van tombes die vanaf de graven verrijzen: een spectaculaire installatie.


Vrijdag 31 augustus 2018


Beeldentuin Landgoed Anningahof


Aan het einde van de zomer is het goed om nog even aandacht aan de kunst te besteden, kunst betrekkelijk dichtbij!


Beeldenpark Landgoed Anningahof ligt aan de rand van Zwolle.

Na de transformatie van weiland tot officieel landgoed worden er sinds 2004 jaarlijks wisselende tentoonstellingen georganiseerd.

De filosofie van het park is het tonen van de ontwikkeling van de Nederlandse hedendaagse beeldhouwkunst; werk van 1960 tot nu. Naast enkele ‘oude’ meesters zoals André Volten, Shinkichi Tajiri en Cornelius Rogge tonen kunstenaars met gevestigde namen zowel binnen- als buitenbeelden. Jaarlijks terugkerende namen zijn onder andere Hans van Bentem, Sjoerd Buisman, Tom Claassen, Rob Voerman en Henk Visch. Ook is er ruimte voor jong talent; denk hierbij aan Levi van Veluw en Maartje Korstanje. Het park zelf, met wilde bloemen, vijvers, graslanden en prachtige bomen, is een bijzonder mooie plek voor eigentijdse beeldhouwkunst.


Wij gaan per bus en maken er een culturele middag van met eigen inbreng.

D.w.z. Wie het leuk vindt krijgt een beeld toebedeeld om je in te verdiepen, je vertelt wat je gevonden hebt en wat jouw ideeën bij dit beeld zijn. Dit is een aanzet om met elkaar er verder over te praten.

Vrijdag 30 november 2018


Rondleiding door de tentoonstelling

“Als Kunst je lief is” - Kröller-Müller-Museum

 

Deze tentoonstelling toont i.s.m. de Vereniging Rembrandt 80 kunstwerken uit meer dan 40 musea in Nederland. De werken – die allemaal in de laatste tien jaar met steun van de Vereniging Rembrandt zijn verworven – worden voor één keer bijeengebracht, exclusief in het Kröller-Müller Museum.


Drs. Iris Maalderink, kunsthistorica, zal ons rondleiden in deze bijzondere tentoonstelling waarbij elk voorwerp zijn eigen verhaal heeft.


De rondleiding start om 10.30 uur en duurt ongeveer 90 min. Er kunnen maximaal 20 personen in een groep. Als er meer belangstelling is kan Iris ook ’s middags om 13.30 uur een tweede rondleiding geven.

Men dient op eigen gelegenheid te reizen, en een eigen entréebewijs te kopen, maar als men niet over vervoer beschikt kan men dat melden en proberen wij een carpoolauto te regelen.


In ons archief vindt u foto's van onze reizen.

Klik hier om het betreffende fotoalbum te openen.