Excursies 2020

Galerie

Bibliotheek

Zelhem

Burg Rijpstrastraat 4 | 7021CR Zelhem | Telefoon 0314 333445

Overzicht excursies 2020

23 Oktober 2020Bezoek beeldentuin Kröller-Müller Museum 

'Op zoek naar verborgen sculpturen'Iedereen kent natuurlijk de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum. Deze keer is er een rondleiding langs de onbekendere werken in de tuin: de verborgen sculpturen in de Rododendronkamers, beelden verscholen in het bos en werken waar de meeste bezoekers overheen kijken. 


Wij doen dit geheel volgens de geldende regels van het Museum: groepjes van 8 personen, die een uur door Iris rondgeleid worden. 

Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er 2 of 3 groepjes gevormd worden. 


De eerste groep vertrekt om 11.00 uur vanuit de hal van het museum. Een tweede groepje zou om 13.00 uur kunnen starten. Daarna bent U vrij om zelf rond te kijken. 

U dient op eigen gelegenheid en op eigen kosten naar het museum te komen. 


Voor Vrienden van de Galerie is de rondleiding van Iris is gratis. 


Graag opgeven voor 18 oktober bij het secretariaat. 

September 2020Bezoek beeldentuin 'De Hulenhof' in ZelhemZondag 12 januari 2020Wassenaar: Museum Voorlinden met Louise Bourgeois

Den Haag: Kunstmuseum, de waterlelies van Monet!


 

Vrienden van de Galerie, het nieuwe jaar luiden wij in met een bezoek aan 2 prachtige exposities. Louise Bourgeois, bekend van haar reuze spinnen, heeft een overzichtstentoonstelling in het museum Voorlinden.

Louise Bourgeois wordt tegenwoordig gezien als een icoon van de late twintigste-eeuwse kunst, die persoonlijke verhalen en psychologische inzichten combineerde met buitengewone artistieke vernieuwingen.

 

In het Kunstmuseum, voorheen Gemeentemuseum, zijn in een groot eerbetoon aan de schilder van de beroemde waterlelies, wel 40 topstukken van Monet bijeen gebracht. Het moet een oase van kleur zijn!

In beide musea is het mogelijk aan een rondleiding deel te nemen.

 


Louise Bourgeois

Monet