Reis en excursies 2022

Overzicht reis en excursies 2022

9 januari 2022

Uitje naar Drents Museum Assen


Ons eerste uitje sinds juli 2020 zal gaan naar de tentoonstelling over Frida Kahlo in het Drents Museum te Assen.

Frida Kahlo, de bekende Mexicaanse kunstenaar (1907-1954) heeft wereldwijd een onuitwisbare indruk achtergelaten met haar gedurfde gevoel voor schoonheid en inspirerende levensverhaal. Deze ongekroonde selfie- queen groeide dankzij haar fameuze kunst, opvallende verschijning en turbulente bestaan uit tot een waar icoon. Hoewel het leven van Frida Kahlo grotendeels bepaald werd door tegenslag, wist zij haar pijn en emotionele strijd om te zetten in buitengewone en taboedoorbrekende werken. Deze tentoonstelling sluit aan op de laatste lezing van Drs. Iris Maalderink in de Galerie Zelhem in november over Frida Kahlo.

 

Op de terugweg van Assen brengen wij een bezoek aan Coda in Apeldoorn aan de expositie Coda Paper Art, een tweejaarlijkse fenomenale expositie van beeldende kunst, design, animatie en video gemaakt van, op en met papier door kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland !

 

We besluiten de dag met een gezamenlijke Indische maaltijd in de Kumpulan in Velp.

 

09.00 uur vertrek Zelhem vanaf de parkeerplaats voor de Brink

09.15 uur vertrek Doetinchem, parkeerplaats bij hockeyclub/ brandweerkazerne

09.45 uur Arnhem, carpoolplaats A12 bij Postiljonmotel

11.30 uur Assen, Drents Museum

14.00 uur Vertrek

15.30 uur Coda Museum

17.00 uur vertrek

18.00 uur aankomst de Kumpulan

20.00 uur vertrek richting de Achterhoek

 

De prijs is € 90,00 voor de Vrienden van de Galerie met Museumkaart en € 105,- zonder Museumkaart. Introducées € 10,00 extra.

 

U kunt zich opgeven voor 30 oktober per email bij het secretariaat van Galerie Reizen deboerzelhem@planet.nl Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen.

 

Natuurlijk nemen wij alle corona veiligheidsmaatregelen zoals die dan zullen gelden.

Frida Kahlo

6 - 10 oktober 2020

Reis naar Weimar en Dessau


Dit jaar gaat onze reis naar Weimar en Dessau, en zij staat geheel in het teken van het Bauhaus! Onze reis zal inhoudelijk begeleid worden door Drs.Iris Maalderink-Besselink.

Het Bauhaus was een opleidingscentrum, in 1919 in Weimar opgericht door architect Walter Gropius, waar werd onderwezen in architectuur en toegepaste kunsten. Het stond onder invloed van de Nederlandse kunstenaarsgroep De Stijl. Het ideaal was de eenheid van alle kunsten binnen het toepassingsgebied van de architectuur. Daarom werden ook schilder-en beeldhouwkunst, weven en fotografie in het lesprogramma opgenomen. Bauhaus heeft grote invloed gehad op de wereldwijde ontwikkeling van vormgeving, architectuur en het onderwijs daarin.

 

We zullen 3 nachten in Weimar logeren en 1 nacht in Dessau (in 4* hotels).

We reizen met een grote luxe touringcar zodat er voor iedereen (die dat wil) een dubbele bank beschikbaar is!


Dag 1: Vroeg vertrek vanuit Zelhem en Doetinchem richting Weimar. Onderweg maken we een stop bij de Fagus-fabriek. Hier lunchen we in het Gropius-Café en krijgen aansluitend een rondleiding. Het was de eerste fabriek waarvan de wanden vrijwel geheel van glas gemaakt zijn. Wij logeren in een fraai 4* hotel. ’s Avonds gezamenlijk diner.

 

Dag 2: In Weimar beginnen wij met een historische wandeling door de sfeervolle binnenstad. Wij zullen er verder een bezoek brengen aan het Neues Museum, met de tentoonstelling ‘Van de Velde, Nietsche und die Moderne um 1900’ waarmee we een goede inleiding krijgen op de beginperiode van het Bauhaus. In de middag brengen we een bezoek aan de Bauhaus-Universiteit, ontworpen door Henri van der Velde. Een rondwandeling door een lokale gids leidt ons langs het beroemde trappenhuis, de ateliers en het kantoor van Gropius.


Dag 3: Wij bezoeken het nieuwe Bauhausmuseum, gevestigd in een bijzonder architectonisch bouwwerk. Haus am Horn en Haus Hohe Pappeln, privéwoning van Henri van der Velde, zijn onze volgende doelen. Hij zag hier bewust af van versieringen en ontwierp het huis volgens de esthetiek van de moderne industriëlen en volgens de beginselen van doelmatigheid. De middag zal gedeeltelijk vrij te besteden zijn. Men kan Het Goethehuis bezoeken.


Dag 4: In de ochtend rijden we naar Dessau. Hier liet Gropius een nieuw hoofdgebouw plaatsen dat geheel volgens de idealen van zijn school werd gebouwd. Wij zien hier o.l.v. een gids een aantal bijzondere ruimtes in de school. Hier gebruiken we de lunch.

De middag is voor het nieuwe Bauhausmuseum dat met 40.000 objecten de op-een-na-grootste Bauhauscollectie ter wereld bezit. Aan de hand van de objecten wordt historie van het Bauhaus in Dessau verteld. We besluiten de dag met een gezamenlijk diner in het Kornhaus, een prachtig rond gebouw aan de oever van de Elbe.


Dag 5:

In de ochtend bezoeken we nog de Meisterhäuser en vervolgens rijden we per bus terug naar Nederland. We maken natuurlijk diverse stops waaronder een lunchstop.

In de avond zijn we weer terug in Nederland.


De prijs voor deze reis is € 895,00

introducés betalen € 25,- extra

Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 155,-

 

Bij deze prijs inbegrepen zijn :

- Vervoer per grote luxe touringcar

- Alle entrées bij musea conform ons programma

- Rondleidingen door Iris Maalderink en door lokale gidsen

- 4 hotelovernachtingen in 4* hotels en 4x ontbijt

- 2 diners, 1x op dag 1 en 1x op dag 4

- Gebruik van audiosysteem gedurende de hele reis

 

De reis zal doorgaan bij minimaal 20 deelnemers.

 

U kunt zich opgeven voor 25 november bij het secretariaat van Galerie Reizen :

Helga de Boer, liefst per mail deboerzelhem@planet.nl

 

Daarna krijgt U het officiële aanmeldingsformulier toegestuurd van onze partner Labrys Reizen die de reis verzorgt. 

Bauhaus, Dessau, Walter Gropius

Theater costums Bauhaus

Goethe en Schiller