Verrassend Veelzijdig

Verrassend Veelzijdig

25-1-2020 t/m 21-03-2020


Toon Oomen: Schilderijen in olieverf, inkt schetsen en oliepastel tekeningen

Edith Stoel: werken in glas en brons

 

Toon Oomen:

Toon Oomen is een schilder, wars van theorie├źn en filosofie├źn over kunst. Schilderen is voor hem het meest wezenlijke, het aanbrengen van verf op een ondergrond. Daarbij is niet he onderwerp of statement van de schilder belangrijk, maar het is de wijze van schilderen die het artistieke niveau bepaalt. Kijken moet een proces zijn waarbij in een schilderij steeds meer valt te ontdekken, naarmate men langer kijkt. Ontdekken en verwonderen. Het onbedachte, het toeval speelt een belangrijke rol om een schilderij uniek en boeiend te laten zijn.

Naast de schilderijen uit olieverf op papier laten we twee andere technieken van Toon zien. Snelle schetsen met rietpen en inkt en werken gemaakt met oliepastelkrijt.

 

Edith Stoel:

Haar objecten bestaan uit een combinatie van glas, brons en steen. Elk heeft zijn eigen uitdrukkingsvorm waar zij een spel mee speelt en een evenwicht in zoekt door gebruik te maken van transparantie, massiviteit en het 'gedragen' worden. 

Glas kan ook een massieve uitstraling krijgen en brons kan licht en transparant ogen. Het zoeken naar een uitdrukking van deze gevoelsbelevenissen en het gebruik van de verschillende materialen boeit Edith oneindig.

Toon Oomen

Klik op een foto voor een grotere weergave

Edith Stoel