Gelderse Vrouwen


Gelderse Vrouwen

30-03-2019 t/m 01-06-2019


Deelnemende kunstenaars zijn: Ine Boeijen, Anja Huinink, Angeline Lips en Marga Knaven.


Ine Boeijen (Ede)

Ine heeft haar opleiding gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In haar beelden komt vaak een tafel voor. Het is een sobere vorm die iedereen herkent. De beeld-tafels zijn geen gebruiksvoorwerpen meer. Je kunt er niets opzetten. Ze hebben een andere betekenis gekregen.

De beelden zijn in eerste instantie geworteld in een thema, maar in de uitwerking gaan ze een eigen weg. Het gaat vaak over het zoeken naar evenwicht: enerzijds dit- anderzijds dat, open en gesloten of combinaties van hard en zacht.


Anja Huinink (Nijmegen)

Anja is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, het huidige ArtEZ. Het werk van Anja is zeer divers. Zo maakt zij installaties, beelden en tekeningen. Haar glaswerken zijn groeivormen, de lichtval hierin is heel bijzonder. Zij werkt veel met contékrijt en verf. Zeer bijzonder zijn haar prikwerken, gemaakt in een houten lichtbakken met led-verlichting.

Angeline Lips (Molenhoek)

Ook Angeline is opgeleid bij ArtEZ. Zij ontwikkelt haar werk met behulp van beelden in haar omgeving en op reizen. De tekeningen van Angeline ontstaan door ervaringen, dromen, associaties direct van binnen uit. Ze komen vaak rechtstreeks, in één keer op papier. Sommige tekeningen komen tot stand dankzij de taal. Zo kan een gedicht veel beelden oproepen.


Marga Knaven (Tolkamer)

Marga heeft haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor kunst en vormgeving in Den Bosch. In haar werk gaat het over de handeling van vouwen, wikkelen en verbinden. Zij onderzoekt middels deze handelingen de relatie tussen schrift, taal en werkelijkheid. Aanvankelijk lag haar specialisme binnen de keramiek, haar recente werk omvat het vertalen van deze zoektocht in andere materialen zoals kunststof, aluminium en rubber.

Klik op een foto voor een grotere weergave