Reis en excursies 2023Overzicht reis en excursies 2023

Excursie naar de Wasserburg in Anholt


24 September 2023

Een “buitenlandse” excursie naar de Wasserburg in Anholt, net over de grens bij Dinxperlo. Dit 14de eeuwse kasteel is heel mooi gerestaureerd na WOII en ligt in een uitgestrekt park met prachtige tuinen. Het is omgeven door een brede slotgracht. Het kasteel zelf bezit een indrukwekkende collectie schilderijen waaronder Nederlandse 17de eeuwse kunst. Er zijn schilderijen te zien van Rembrandt, Jan van Goyen e.a. De zalen met de monumentale wandkleden evenals de zeer oude bibliotheek zijn uniek.


Wij worden daar rondgeleid in kleine groepen.

Ook de historische tuinen kunnen ook bezichtigd worden.


Gezamenlijke tentoonstelling van de Galerie en beeldentuin De Hulenhof


31 Augustus 2023


In de prachtige tentoonstelling met voornamelijk tweedimensionaal werk, zoals tekeningen, schilderijen en gemengde techniek in de Galerie Zelhem krijgt U een rondleiding van Iris Maalderink.

We bezoeken aansluitend  de beeldentuin de Hulenhof met o.a. de sculpturen van de kunstenaars uit de Galerie. Er zijn natuurlijk veel meer beelden te zien in de schitterende tuin die een kunstwerk op zich is.

In de deel van deze oude boerderij  is een boeiende expositie van beelden, gemaakt van hergebruikt en gevonden materiaal.

De heer Jean Pierre Pasma, één van de eigenaren, zal ons vertellen over zijn fascinatie voor deze vorm van kunst.

 

Adres Beeldentuin de Hulenhof :                

Brunsveldweg 2                                    

7021 JH  Zelhem       


Adres Galerie Zelhem:

Burg.Rijpstrastraat 4

7021 CR  ZelhemKröller-Müller Museum - Futurisme


9 en 10 mei 2023


Bezoek aan het Kröller-Müller Museum voor de grote overzichtstentoonstelling van de Futuristen.


Het futurisme & Europa.

Het futurisme is een van oorsprong Italiaanse beweging die aan het begin van de twintigste eeuw met hun kunst het leven wilde vormgeven. Het werk straalt de dynamiek uit van de moderne tijd: snelheid, energie en krachtlijnen nemen een belangrijke plaats in. De tentoonstelling toont hoe kunst en leven bij de futuristen samengaan: er zullen schilderijen, sculptuur, meubels, tapijten, keramiek, kleding en ook interieur- en toneelontwerpen te zien zijn. Ook de wisselwerking met kunstenaars van De Stijl en Bauhaus komt aan de orde.

In deze grote tentoonstelling is veel werk samengebracht uit binnen- en buitenland en ook het museum zelf heeft een grote collectie, met onder andere kunst van Balla en Boccioni.


Dankzij de uitstekende cursus van Drs. Iris Maalderink in de Galerie zijn velen van onze vrienden al goed geïnformeerd. Wij zijn dan ook extra nieuwsgierig  naar de inhoud van de tentoonstelling. Iris Maalderink zal onze rondleidster zijn!
Johannes Vermeer in het Rijksmuseum in Amsterdam

22-03-2023


Een uitgelezen kans om 28 van de 37 bekende werken van Johannes Vermeer te kunnen zien!

Johannes Vermeer was een schilder uit de 17de eeuw en hij wordt gerekende tot één van de grootsten onder de  Nederlandse schilders. Hij is vooral bekend om zijn prachtige kleurgebruik met de schitterende lichtinvallen. Zijn onderwerpen zijn veelal fascinerende portretten, verstilde interieurs en een enkel stadsgezicht.

Daar het moeilijk en kostbaar is om toegangskaartjes te krijgen zouden wij vooraf willen weten of er voldoende animo is om mee te gaan.

 

Behalve de expositie van Vermeer bezoeken we ook de tentoonstelling van Kees van Dongen in het Singer museum.