Reis en excursies 2023

Overzicht reis en excursies 2023

Kröller-Müller Museum - Futurisme


9 en 10 mei 2023


Bezoek aan het Kröller-Müller Museum voor de grote overzichtstentoonstelling van de Futuristen.


Het futurisme & Europa.

Het futurisme is een van oorsprong Italiaanse beweging die aan het begin van de twintigste eeuw met hun kunst het leven wilde vormgeven. Het werk straalt de dynamiek uit van de moderne tijd: snelheid, energie en krachtlijnen nemen een belangrijke plaats in. De tentoonstelling toont hoe kunst en leven bij de futuristen samengaan: er zullen schilderijen, sculptuur, meubels, tapijten, keramiek, kleding en ook interieur- en toneelontwerpen te zien zijn. Ook de wisselwerking met kunstenaars van De Stijl en Bauhaus komt aan de orde.

In deze grote tentoonstelling is veel werk samengebracht uit binnen- en buitenland en ook het museum zelf heeft een grote collectie, met onder andere kunst van Balla en Boccioni.


Dankzij de uitstekende cursus van Drs. Iris Maalderink in de Galerie zijn velen van onze vrienden al goed geïnformeerd. Wij zijn dan ook extra nieuwsgierig  naar de inhoud van de tentoonstelling. Iris Maalderink zal onze rondleidster zijn!

 

We zullen met eigen auto reizen, maar men kan zich opgeven om mee te rijden dan wel om passagiers mee te nemen. Carpoolen is altijd goedkoper ! Men kan de entréekosten voor het park dan delen.

Met een Museumkaart is de toegang tot het museum gratis (de entréekosten voor het park zijn daar niet bij inbegrepen)

 

Er zijn 3 rondleidingen gepland:

De eerste op dinsdag 9 mei om 10.45 uur

De tweede  op dinsdag 9 mei om 13.15 uur

De derde rondleiding is gepland op woensdag 10 mei om 10.45 uur


Voor degene die dat leuk vinden is er om 12.00 uur op beide dagen gelegenheid om samen na te praten  (of bij te praten voorafgaande aan de rondleiding) bij een eventuele lunch in het museumcafé. Deze lunch is dan wel op eigen gelegenheid.

 

De prijs voor deze excursie met rondleiding bedraagt voor Vrienden van de Galerie € 15,00 met Museumkaart, € 27, 00 zonder Museumkaart en voor introducées € 5,00 extra.


 Het bedrag vooraf voldoen op de rekening van Galerie Reizen: NL70 RBRB 0917858654

 

Graag opgeven voor 18 april per mail bij Helga de Boer: deboerzelhem@planet.nl

of men:

  1. een voorkeur heeft voor een dag en/of aanvangstijd
  2. wil carpoolen

 

NB. Bij ziekte kan tot restitutie van de deelname som worden overgegaan indien er een wachtlijst is.


Gezamenlijke tentoonstelling van de Galerie en beeldentuin De Hulenhof


Augustus 2023


Bezoek aan de gezamenlijke tentoonstelling van de Galerie en beeldentuin De Hulenhof.

In de Galerie zal 2 dimensionaal werk te zien zijn van de kunstenaars die in de beeldentuin hun 3 dimensionale werk tonen.


Meer informatie volgt binnenkort.Excursie naar de Wasserburg in Anholt


24 September 2023

Een “buitenlandse” excursie naar de Wasserburg in Anholt, net over de grens bij Dinxperlo. Dit 14de eeuwse kasteel is heel mooi gerestaureerd na WOII en ligt in een uitgestrekt park met prachtige tuinen. Het is omgeven door een brede slotgracht. Het kasteel zelf bezit een indrukwekkende collectie schilderijen waaronder Nederlandse 17de eeuwse kunst. Er zijn schilderijen te zien van Rembrandt, Jan van Goyen e.a.

De zalen met de monumentale wandkleden evenals de zeer oude bibliotheek zijn uniek.


Wij worden daar rondgeleid in kleine groepen.

Ook de historische tuinen kunnen ook bezichtigd worden.


Meer informatie volgt binnenkort.

Johannes Vermeer in het Rijksmuseum in Amsterdam

22-03-2023


Een uitgelezen kans om 28 van de 37 bekende werken van Johannes Vermeer te kunnen zien!

Johannes Vermeer was een schilder uit de 17de eeuw en hij wordt gerekende tot één van de grootsten onder de  Nederlandse schilders. Hij is vooral bekend om zijn prachtige kleurgebruik met de schitterende lichtinvallen. Zijn onderwerpen zijn veelal fascinerende portretten, verstilde interieurs en een enkel stadsgezicht.

Daar het moeilijk en kostbaar is om toegangskaartjes te krijgen zouden wij vooraf willen weten of er voldoende animo is om mee te gaan.

 

Behalve de expositie van Vermeer bezoeken we ook de tentoonstelling van Kees van Dongen in het Singer museum.