Papier hier hier papier


Papier hier, hier papier

22-09-2018 t/m 17-11-2018


Het is een prachtige, veelzijdige  tentoonstelling met verschillende vormen van mooie papierkunst. Tijdens de opening waren de kunstenaars aanwezig. Zij gaven een korte toelichting geven op hun werk. De volgende kunstenaars lieten hun werk zien:


Loes Schepens 

Loes Schepens woont en werkt in Den Haag. Ze studeerde aan de kunstacademie St. Joost in Breda en had jarenlang een grafisch ontwerpbureau, waar ze haar passie voor papier deels al kwijt kon. Daarnaast maakt ze al 25 jaar vrij werk (grafiek en papieren objecten) en geeft ze seminars met papier & kunst als thema. Loes maakt vrij werk en werk in opdracht van zelfgemaakt papier uit duurzame en plantaardige vezels. Ze verft, bedrukt, perforeert, voegt toe, knoopt, vouwt dit papier tot objecten en grafische beelden.


Anita Brendgens

Anita Brendgens komt uit Vaals en studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Anita is een echte papierkunstenaar. Zij maakt van papierpulp bijzondere afdrukken en sculpturen van allerdaagse voorwerpen. Wereldwijd, tot in Taiwan toe, toont zij haar intrigerende werk.

Ferry Staverman

Ferry Staverman heeft zijn opleiding in 1970 afgerond aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Sinds 1973 woont en werkt hij in Apeldoorn. De laatste jaren maakt hij naar aanleiding van tekeningen beelden van wit of gekleurd karton. De kleuren in zijn ingetogen en zacht van toon, met de bedoeling het licht te vangen en de kleur in de vorm intenser te maken. De vormen die hij kiest suggereren beweging; een dans of een fontein. In zijn objecten wordt een eenvoudige manier gebruikt om van een platte vorm naar een ruimtelijke vorm te komen, met een aansprekend en krachtig resultaat.


Luis Acosta

Luis Acosta, geboren in Argentinië, studeerde in 1988 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij woont en werkt in Utrecht. Zijn prachtige werk, waaronder veel papieren sieraden is te vinden in veel musea in binnen- en buitenland. Het is de tweede keer dat het werk van Luis te wonderen is in onze galerie. Geef hem papier wat al gebruikt is en er worden de mooiste dingen gecreëerd. In kunstwerken komt de kracht van papier naar boven.


Anna van Bohemen

Anna woont en werkt in Breda. De materialen die zij gebruikt  zijn aards en tastbaar en voor haar een grote bron van inspiratie. Papier, textiel, hout, nieuw of gerecycleerd, bewerkt  zij  met bestaande of eigen technieken. Zij  gebruikt, verf, was, olie en klei. Voor haar laatste werk maakte zij gebruik van zelfgemaakt papier waarvoor zij plantenvezels uit haar eigen tuin heeft gebruikt. Haar werkwijze is enerzijds  ambachtelijk en procesmatig anderzijds direct en emotioneel.

Klik op een foto voor een grotere weergave