Achterhoek 2


Achterhoek 2

19-11-2016 t/m 14-01-2017


Jacobus Bakkers (Wehl)

Jacobus maakt sinds 1990 beelden van combinaties van verschillende soorten natuursteen. In zijn werk is vaak zijn betrokkenheid bij Afrika te zien. Jacobus is een autodidact, die al vaker in onze galerie te zien was.

 

Freddie Hooijmaaijer (Doetinchem)

De sieraden van Freddie zijn gemaakt met een strak design. Zij houdt ervan om zaken rondom het ontwerp wiskundig uit te knobbelen. Haar opleiding heeft zij gehad in Schoonhoven en in de Gruitpoort in Doetinchem.

 

Peet Hopmans (Zelhem)

Peet is begonnen met modeltekenen. Vanaf 2005 maakt hij prachtige beelden in brons en keramiek. Zijn opleiding kreeg hij bij Jozef Kemperman in Doetinchem. In 2010 ontving hij de kunstprijs van de Gelderlander.

 

Aart Mudde (Doetinchem)

Aart schildert veel en plein air. Plein air schilderen is als lopen met je hond: je kunt je eens danig met de natuur verstaan zonder helemaal alleen te zijn. Hij is een autodidact die schilderles kreeg in de Gruitpoort. Hij werkt vooral in acryl,waarbij het hem primair gaat om de interactie tussen de kleurvlakken.

Judith Rigter (Doetinchem)

Judith werd bekend met haar beschilderde keramiek. Sinds 2003 schildert zij met olieverf op paneel in een losse en impressionistische stijl. Inspiratie vindt zij in het dagelijkse leven, zoals op de Doetinchemse markt. Haar opleiding kreeg zij aan de academie voor beeldende vorming in Amsterdam.

 

Carla de Vrijer (Doetinchem)

Vorm en evenwicht door middel van vloeiende lijnen staan in haar werk centraal. Zij maakt monumentale abstracte sculpturen. Carla  combineert raku gestookt werk met porselein. Haar opleiding kreeg zij aan de lerarenopleiding beeldende vorming in Rotterdam.

 

Thea Zweerink (Varsseveld)

Thea volgde haar opleiding aan de AKI in Enschede. Zij schildert mensen met een verhaal, welk verhaal is niet duidelijk, wel voelbaar. Haar inspiratie haalt zij uit oude foto's. Bij ons laat zij ook een installatie zien.

Klik op een foto voor een grotere weergave